Financial lease heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van operational lease. Je wordt direct eigenaar van de zaakauto en profiteert van vele fiscale voordelen, zoals de aftrek van btw, rente en de investeringsaftrek. Verzekering en onderhoud regel je zelf, net als de uitrusting, inrichting en eventuele bestikkering. Je kilometers zijn onbeperkt en je hebt ook alle vrijheid in het rijden in het buitenland. Er is nog een voordeel van financial lease dat vaak onbelicht blijft: je rijdt duurzamer!

Financial lease: een duurzame keuze 

Bij financial lease kies je voor een nieuwe of jong gebruikte auto. Dat zijn auto’s met moderne techniek die met minder verbruik en minder uitstoot het milieu veel minder belasten dan oude auto’s. Bij financial lease ben je bovendien meteen eigenaar van de auto en eigenaren gaan doorgaans veel zuiniger met hun auto om dan auto’s in operational lease. Er wordt rustiger en zorgzamer mee gereden, met minder reparaties, minder schades en een veel lager brandstofverbruik. Vaak worden er met financial lease ook minder kilometers gereden, want juist bij operational lease wordt vaak voor elk ritje de auto gepakt, omdat dit toch ‘niets kost’. Na de laatste aflossing rijden ondernemers met financial lease vaak nog een aantal jaren met hun eigen auto door, en hoeft er dus nog geen nieuwe auto te worden ingezet. 

Financial lease van een jong gebruikte occasion

Ook financial lease van een jonge occasion is mogelijk. Je hebt een brede keuze uit merken en modellen, desgewenst met brandstofmotor maar ook met keuze uit auto’s met hybride of volledig elektrische aandrijving. Zo zorg je ervoor dat deze auto’s niet stilstaan maar op de weg blijven. Natuurlijk bespaar je met de lagere aanschafprijs in autokosten en kun je dat geld in je bedrijf steken. De eerste forse afschrijvingen zijn er immers al vanaf. Soms hebben jong gebruikte occasions nog een heel gunstige fiscale bijtelling. 

Milieubewust leasen

Via financial lease kun je met een zakenauto dus zeker bijdragen aan een beter milieu. We zetten de argumenten nog even kort op een rij: 

  • Moderne techniek met minder uitstoot en brandstofverbruik 
  • Verantwoord rijgedrag: zuiniger rijden, minder onderhoud en schade 
  • Minder ‘onnodige’ kilometers 
  • Mogelijkheid langer doorrijden na einde contract voorkomt aanschaf nieuwe auto
  • Mogelijkheid financial lease jonge occasions

Daarnaast geldt:

  • Veel fiscale voordelen 
  • Geen contractuele beperking kilometers met boete
  • Rijden in buitenland mogelijk
  • Volledige vrijheid in verzekering, onderhoud, reparatie, uitrusting, inrichting en bestikkering
4.7 / 5.0